ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΩΡΑΛΔΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΩΡΑΛΔΗ
Άνω Πεδινά 440 07
Ζαγόρι, Ιωάννινα

 

Τηλ./Fax.: 26530 71813
Κιν.: 6944 689285

 

info@gioraldi.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

© ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΩΡΑΛΔΗ

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΥ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ

Λίγα χιλιόμετρα από τον ξενώνα μας βρίσκεται η οινοπαραγωγική περιοχή τής Ζίτσας με τα περίφημα κρασιά της και το πολυβραβευμένο οινοποιείο τού Γκλίναβου.

Η περιήγηση στο επισκέψιμο Κτήμα μας, που βρίσκεται στη Ζίτσα Ιωαννίνων και η μύηση στο γοητευτικό κόσμο του κρασιού και του τσίπουρου διαρκεί περίπου μία ώρα. Καθημερινά μπορείτε να μας επισκεφτείτε από 10π.μ. έως  2μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης (τηλ.: +30 26580 22212).

Η ξενάγηση ξεκινά από τους αμπελώνες του κτήματος, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν από κοντά τις μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται σε αυτούς, αλλά και για να πάρουν μία πρώτη γεύση από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Συνεχίζεται στο οινοποιείο μας, όπου γίνεται ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, στις κάβες παλαίωσης (κελάρια), στο εμφιαλωτήριο και καταλήγει στην αίθουσα γευσιγνωσίας στην οποία γίνονται οι οινικές δοκιμές με τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Ως μέλος των «Οίνων της Βορείου Ελλάδος» το Κτήμα Γκλίναβος έχει ενεργό ρόλο στις δραστηριότητες του προγράμματος “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, μιας δημοφιλούς και ολοκληρωμένης δράσης οινοτουρισμού και πολιτιστικού σκοπού. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε χρόνο Αμερικανοί δημοσιογράφοι επισκέπτονται το Κτήμα μας στη Ζίτσα και δοκιμάζουν τα κρασιά μας σε συνδυασμό με τοπικές σπεσιαλιτέ.